Flori de Apartament si cum sa le amenajam corect?

Flori de Apartament si cum sa le amenajam corect?

Facem o introducere despre importanta florilor în apartament. Din orice sursa dorim. Scriem importanta florilor pentru copii în apartament.

Atunci când ne ocupăm de design interior ne străduim din răsputeri că să facem interiorul structurilor în care trăim și lucrăm, astfel încât acestea să fie confortabile și plăcute pentru noi atât vizual cât și fizic. Este interesant și poate puțin ironic să remarcăm cât de mult din acest proces depinde de atitudinea notară față de orice mic detaliu. Mobilierul din lemn, finisajele din piatră și chiar blănurile de animale de pe covoare și perne, sunt mici retușuri ce contribuie la o ambianță unică când suntem în interior. Însă diferitele moduri prin care găsim să strecurăm natura în locuințele noastre, probabil cele mai importante și mai benefice sunt felul cum noi  alegem și amenajăm plantele. Când vine vorba de un design deosebit nu poți niciodată să subestimezi importanța de a avea plante ca parte a spațiului tău de zi cu zi.

Există o serie de motive pentru a include o doză sănătoasă de viață prin adăugarea plantelor în orice cameră a unui spațiu locative, unul din acestea desigur că e sănătatea dvs. Dincolo de valoarea lor estetică, faptul că plantele din casa reduc toxinele din aer și îmbunătățește calitatea aerului, cît și variatea de beneficii de aromă terapie pe care le pot avea anumite plante. Aceste beneficii variază de la scăderea tensiunii arteriale până la energizarea minții și chiar încurajarea somnului mai profund și mai sănătos.

Numeroase studii științifice au dovedit că plantele sunt deosebit de benefice pentru cei bolnavi, ajutând la scăderea nivelului de stres pe termen lung în rândul pacienților. De asemenea, importanța plantelor crește considerabil, atunci când în acest spațiu, locuiesc copii. După cum deja am menționat mai sus, plantele aduc un apor de oxigen considerabil, ceea este atât de necesar pentru creșterea și dezvoltarea sănătoasă a copiilor. Plantele în casă vor ajuta la crearea și educarea anumitor responsabilități pe care copii le vor putea utiliza și în alte aspect ale vieții. Îngrijirea plantelor, cum ar fi, stropirea, săditul, curățirea de frunze uscate, au fost activități care dintotdeauna au plăcut copiilor, atât individual, cât și în grup. Rezultatul este clar: aducerea plantelor verzi în casa ta, adaugă literalmente viață și culoare în tot spațiul.

https://www.youtube.com/watch?v=zaaEIP5XDI4
Descarca cu SaveFrom

Care sunt cele mai bune plante de interior pentru casa ta? Iată 10 plante de casă care sunt prietenoase și frumoase pentru începători, și purifică aerul.

Smochinul (Fiddle Leaf Fig) cu frunze vioi este cunoscut pentru frunzele mari, lucioase în formă de vioară. Este una din plantele favorite pentru design interior și îl puteți găsi literalmente pe tot Pinterest și pe blogurile de design interior. Aceste plante cu frunze vioaie adoră lumina soarelui strălucitoare și indirectă, și știi când să-l uzi atunci când bagi degetul în sol, iar partea superioară un centimetru este uscată. De asemenea, cu o cârpă din micro fibră se șterge orice praf de pe frunze, o dată pe săptămână, astfel încât frunzele să poată absorbi mai bine lumina soarelui. O altă planta ce merită atenția este Monstera Deliciosa. Această merge și cu alte denumiri, cum ar fi „Foaia de fereastră” sau planta „Brânză Elvețiană”. Desigur că este cunoscută pentru frunzele sale unice cu acele decupaje și despicături frumoase. Similar cu smochinul cu frunze vioi, le place lumina soarelui indirectă și va trebui, de asemenea, să aveți grijă de această plantă și să ștergeți praful de pe frunzele sale ocazional.

Crinul (Lily Peace) este o alta plantă de dimensiuni medii super-ușor de îngrijit cunoscut pentru floarea de crin proaspătă și frunzele frumoase. Sunt pe lista de top a NASA de plante care purifică aerul, pentru că se știe că reduc nivelul de toxine din aer. Crinii se descurcă bine la umbră și la temperaturi mai reci, de asemenea, tolerează umiditatea scăzută. Acest lucru le face minunate pentru zonele uscate sau apartamentele care obțin mai puțin iluminat natural. Ceea ce este convenabil e că frunzele lor se vor ofili și se vor lasă în jos dacă planta are nevoie de apă și se ridică din nou după udare.

Urmează planta șarpelui, cunoscută și sub denumirea de „Limba soacrei”. Aceste plante sunt atât de populare. Probabil le-ai văzut pe Pinterest sau pe Instagram. Au o structură curată, așa că merge foarte bine cu vibrația minimalistă. Planta șarpelui nu au nevoie de multă lumină sau apă pentru a supraviețui, așa că este minunată pentru începători. Practic cresc oriunde. Sunt o alegere ușoară pentru orice colț al casei tale. De asemenea, sunt pe lista instalațiilor de purificare a aerului NASA. Această plantă absoarbe dioxidul de carbon și eliberează oxigen în timpul nopții, în timp ce majoritatea plantelor fac asta în timpul zilei.

Urmează Patosul de Aur, cunoscută și sub numele de „Devil Ivy”. Acestea sunt ca o viță de vie cu creștere rapidă, așa că sunt minunate pentru coșurile agățate.

Următoarea este plantă Aglaonema cu frunzele ei frumoase. Aceste plante sunt, de asemenea, foarte ușor de îngrijit. Ele prosperă la lumină scăzută și vor crește în locuri unde alte plante nu vor crește. În continuare, avem Planta

Paianjen (Chlorophytum comosum) o altă plantă foarte comună, foarte ușor de cultivat. Majoritatea plantelor de pe această listă sunt toxice pentru animalele de companie și copiii mici. Plantă păianjen nu este, așa că aceasta este o plantă de casă sigură dacă aveți animale de companie sau copii în casă.

Arborele cauciucului – acest copac are frunze mari și strălucitoare de culoare verde închis, care cu siguranță fac o declarație. Îi place lumina strălucitoare și indirectă.

Aloe Vera, o altă dintre cele mai bune instalații de purificare a aerului NASA. Acesta este un suculent care are frunze alungite. Aloe vera are, de fapt, un istoric de utilizare în scopuri medicinale, datând din Egiptul antic. Gelul din interiorul plantei de aloe poate ajuta la vindecarea tăierilor și arsurilor și are și alte beneficii multiple. Aloe vera adora lumina soarelui, deci este o alegere excelentă pentru o fereastră însorită de bucătărie.

Aceasta a fost o listă de folos pentru începători, alegeți corect flori pentru apartament.